Rosacea behandeling

Rosacea is een huidaandoening waarbij er kleine ontstekingen op het gezicht aanwezig zijn, die doorgaans veroorzaakt worden door kleine vaatontstekingen. Dit uit zich in roodheid, duidelijk zichtbare gesprongen vaatjes vooral op uw wangen, neus of voorhoofd. Vaak is uw huid zeer gevoelig en snel rood. Wanneer de vaatjes niet behandeld worden zal de huid gevoelig blijven voor ontstekingen. De professionals van Skin Lab weten als geen ander hoe storend dergelijke aandoening kan zijn. Daarom hebben wij er ons werk van gemaakt om mensen zich weer beter te laten voelen over hun uiterlijk. Kies daarom voor om uw rosacea te behandelen bij Skin-Lab.

Rosacea behandelen: de oorzaken

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk waarom sommige mensen last hebben van rosacea, het komt wel vaker in families voor. Warmte, zonlicht, aanraking, temperatuurverschillen en stress zijn allemaal factoren waar door deze aandoening kan opspelen. Jammer genoeg verdwijnt rosacea niet vanzelf, er moet altijd een behandeling aan te pas komen. U kunt er voor kiezen om uw huidtherapeut om advies te vragen om de rosacea rustig te houden, zodat het zich verder niet uitbreidt. Uw huid kalmeren is hierbij het meest belangrijk, het tweede doel is de weerstand van de huid opbouwen. Hiermee verdwijnt de rosacea echter niet. Bij Skin-Lab kunt u daarom kiezen voor de geavanceerde lasertherapie waarbij de zichtbare vaatjes worden behandeld, en de rosacea niet meer zichtbaar is.

Rosacea behandelen bij Skin-Lab

Met onze ervaring en opleiding weten onze huidtherapeuten bij Skin-Lab precies hoe ze rosacea moeten aanpakken. Voor deze behandeling maken wij gebruik van de medische Syneron laser, een uitgebreid platform voor laserbehandelingen. Wij hebben gekozen voor dit laserapparaat omdat het vooral een veilig apparaat is, effectief kan werken en omdat er snelle resultaten zichtbaar zijn. Ook is een behandeling met de deze laser minder pijnlijk dan met andere apparaten omdat er een ingebouwde koeling aanwezig is. Tijdens een behandeling zal de huid worden behandeld met korte hete lichtflitsen die de aanwezige bloedvaatjes stuk maken. De vaatjes worden door het lichaam opgeruimd waardoor ze niet meer zichtbaar zijn.

Rosacea behandelen: na de behandeling

U kunt ervaren dat uw huid tot enkele dagen na de behandeling nog rood en gezwollen is. Maakt u zich geen zorgen: dit hoort erbij en verdwijnt vanzelf weer. De dag na de behandeling zijn de zwelling en de roodheid op zijn ergst. Vanaf dan zal het alleen maar minder worden. Er kunnen tevens kleine korstjes ontstaan. Het is belangrijk dat u deze korstjes op de natuurlijke manier laat herstellen: krab ze er dus niet af. Ook is het belangrijk om uw huid te koelen en zo ook te kalmeren na de behandeling. Dit kan met een koude washand of een verkoelende aloë vera gel, gebruikt geen afsluitende crèmes op de huid. Als laatste is het belangrijk dat u uw huid 3 weken voor en 3 weken na de behandeling uit de zon houdt en/of goed beschermt met een zonnefactor boven de 30. Voor een optimaal resultaat rosacea behandelen heeft u gemiddeld 2 tot 5 behandelingen nodig.

Contacteer Skin-Lab om rosacea te verwijderen

Onze ervaren huidtherapeuten werken reeds jaren op het gebied van rosacea verwijderen en andere huidbehandelingen. Wij werken uitsluitend met ervaren experten.

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN AFSPRAAK

Indien u meer informatie wenst over de definitieve laserontharing behandeling of wanneer u wilt weten of deze behandeling geschikt is voor u, nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvend consult.

Bel dan gerust van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur

+32 (0)14 700 777

Heistraat 23/1 – 2491 Balen

*Afhankelijk van doel en indicatie kunnen de resultaten verschillen. De behandeling wordt door de meeste cliënten ervaren als niet pijnlijk. De ervaring en resultaat is cliënt-afhankelijk.

Tarieven

Wangen                  € 150

Wangen & neus      € 200